F.E.A.R. u Leipzigu

E-mail od nepoznate devojke karakterističnog nemačkog imena u početku je delovalo kao yet-another junk e-mail u kojem mi nude Rolex satove za 10 baksova ili poziv na sajt na kojem mogu da upoznam Ruskinju svog života. Međutim, pre nego što sam kliknuo na DEL ugledao sam domen e-mail adrese koji je delovao prilično zanimljivo: vugames.de. Ovo svakako nije junk e-mail!
U karakterističnom poslovno-dizajniranom dvojezičnom e-mailu pomenuta ženska osoba poziva redakciju srpskog izdanja ScreenFuna na predstavljanje njihove buduće hit igre F.E.A.R. koje će se održati 18.avgusta u Leipzigu u okviru popularnog sajma video-igara Games Convention! Svaka čast na poslovnosti i na veoma dobroj informisanosti. Iako ScreenFun u Srbiji izlazi tek par meseci, VU Games je o tome već obavešten i ravnopravno nas tretira sa drugim igračkim medijima. Dobro ajde, ne baš skroz ravnopravno: britanski PC Gamer je dobio dva slota (rezervisana mesta) a mi samo jedan. Naravno, moj put u Leipzig je vrlo malo verovatan (ako ima neki sponzor ovde, nek se javi) ali detaljan izveštaj sa GC sajma odradiće nemačke kolege koji ćete najverovatnije moći da vidite već u sledećem broju ScreenFuna.
Što se tiše same igre, F.E.A.R. demo je već izašao i težak je oko 660MB. Prvi utisci su veoma pozitivni i to zahvaljujući pre svega veoma zastrašujućoj atmosferi koja je postignuta dobrim svetlosnim i zvučnim efektima – otkucaji srca vašeg junaka učiniće da i vaše srce zalupa brže. Iako na početku grafika deluje sasvim prosečno pri MAX setovanjima, taj utisak se brzo gubi pri pogledu na modele vojnika i specijalne efekte prilikom borbe i aktiviranja SlowMo moda (nalik na poznati bullet-time). F.E.A.R. je prilično zahtevna igra i za maksimalan kvalitet tekstura neophodna je kartica sa bar 256MB RAM-a – u suprotnom čeka vas medium kvalitet.
Ovaj demo nas je uverio da će F.E.A.R. kada se polovinom oktobra pojavi u prodaji biti siguran FPS hit. Ostaje samo da se nadamo da ga neće odložiti... (čitaj ispod).

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?