ÜberSoldier na prvi pogled

Zahvaljujući beogradskom Extreme CC, distibuteru CDV igara za našu zemlju, dobili smo Press Preview verziju igre ÜberSoldier. Ova verzija igre je vrlo bliska konačnoj verziji igre, s tim što će se dodatno raditi na optimizaciji i lokalizaciji igre (govor nije bio uključen u ovoj verziji).
ÜberSoldier je klasičan FPS smešten u II svetski rat a vaš cilj je da se obračunate sa nacistima koji su savladavši okultne radnje u Egiptu stvorili nadvojnika t.j. vas - sposobnog da se bori nadljudskim osobinama.


Igra izgleda veoma dobro, međutim, pri maksimalnim podešavanjima potrebna vam je veoma jaka zverka. Na našoj test mašini (Athlon64 2800+, 1 GB RAM, 6600GT) pri rezoluciji od 1280x1024, framerate je ponekad pao na manje od 3!?! Verujemo da je ovo problem koji će se rešiti do izlaska konačne verzije igre mada imajući u vidu preporučenu konfiguraciju (PIV na 3 GHz, 256 MB video RAM) moraćemo da pravimo dosta kompromisa po pitanju kvaliteta grafike.


Što se tiče samog gameplaya, radi se o brzom shooteru u kojem nema puno taktiziranja. Na samom početku naoružani ste nožem koji se tokom igre pokazao kao veoma korisno sredstvo za masovno ubijanje. Naime, sve što treba da uradite je da držite levi Shift, sačekate da vam se neprijatelji približe i gledate kako ih slamate poput žita. Pomalo glupavo, ali deluje...
Iako je bullet-time mod "provaljena" stvar, ni u ÜberSoldier nije izostavljen. Međutim, on u ovoj igri najviše od svih podseća na onaj iz filma Matrix. Naime, kada aktivirate Time Shield, oko vas će se pojaviti neprobojni zid koji zaustavlja metke a po njegovom deaktiviranju, meci će popadati na pod. Zanimljivo je da kao što ni neprijateljski meci ne mogu da prođu zid tako neće moći ni vaši.

Igra od vas traži brzinu koja će se reflektovati kroz razne emocije kao što su Anger, Rage ili Fury. Ukoliko, na primer, u kratkom vremenskom intervalu napravite tri headshota ili izbodete tri neprijatelja preći ćete u neko od emotivnih stanja gde ćete praviti mnogo veći damage.
Prvi utisci su OK, mada nam se čini da igri ne dostaje atmosfera mističnosti koju pokušava da dočara. Ko zna, možda je to samo loš utisak prouzrokovan nedostatkom glasova i animacija. U svakom slučaju, konačan sud moći ćemo da damo tek 31. marta kada ÜberSoldier treba da ugleda svetlost dana.

Comments:
na prvi pogled ubav!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?